Nieuws

Een eigen zaak voor de goede zaak

Onlangs werd Sophie Tuit van ST Legal geïnterviewd door KnappeKoppen.
Sophie Tuit is net haar eigen onderneming begonnen in de juridische sector: ST Legal.
Het ondernemen is haar met de paplepel ingegoten en daarom werd het hoog tijd dat wij, Syb en Wouter, haar gingen interviewen.

Knappe Koppen

Om maar meteen lekker spannend algemeen te beginnen, Wie is Sophie?

Sophie TuitIk ben Sophie Tuit en inmiddels alweer 28 jaar oud. Al vroeg ben ik begonnen met ondernemen, dat begon met een heitje voor een karweitje bij de buren, waarbij wij de (grote!) tuin gingen maaien en planten water moesten geven voor maar liefst 5 gulden. Voor mij en mijn zus een groot bedrag en een grote klus. Werken en ondernemen zit in de familie, iedereen heeft een eigen bedrijf en iets waar we in uitblinken. Voor mij geldt dat in het juridisch aspect. Ik kan uren lang achter de computer of in een wetbundel zitten neuzen om die ene juridische kwestie uit te pluizen of lappen tekst algemene voorwaarden tot in de puntjes nauwkeurig op schrift te stellen. Die concentratie en gedrevenheid zit in mij. Ik ga door totdat ik de juiste oplossing heb gevonden of wanneer het in mijn ogen goed is.

Je bent voor jezelf begonnen, hulde! Hoe is STlegal tot stand gekomen?

Toen ik tijdens mijn studieperiode voor verschillende advocatenkantoren ging werken dacht ik bijna bij elk dossier dat ik voor mijn neus had liggen; ‘dit kan ik ook oplossen maar dan veel goedkoper’. Als je ziet hoeveel die cliënten moesten betalen voor het opmaken van een dagvaarding of pleitnota, dan schrik je je rot. Zelfs voor ‘een telefoontje van 6 minuten’ dienen cliënten de portemonnee te trekken. Terwijl cliënten juist naar een advocaat gaan om hulp te zoeken, ze hebben een geschil en zoeken iemand die hen daarbij kan helpen. Dat is iets anders dan iemand leegroven. Daarom heb ik ST Legal opgericht. Ik streef Juridische hulp voor een betaalbare prijs na. Ik reken geen kosten voor telefoontjes, e-mails of korte besprekingen. Ik denk bovendien met cliënten mee, kom desnoods naar ze toe, niet op een groot en sjiek kantoor op de ZuidAs, maar desnoods in je huiskamer of op locatie.

Lees het hele interview hier